Logo
Logo

Miniseminar om “Utenforskap, sosial kontroll og tilhørighet”

Imam Karmani er en brobygger og en selverklært tilhenger av en sterk troende islam. Ifølge BBC profilerer han seg selv som en ukonvensjonell imam, som gir råd om sex, ekteskap og psykologi. 

Mange vil kanskje kjenne Karmani igjen som en av hovedpersonene i Deeyah Khans film Jihad: A Story of the Others, der han forteller om sin egen historie om utenforskap som ble veien inn i ekstreme miljø i England. I dag jobber Karmani blant annet med radikalisert ungdom, og har i den anledning vært en rekke ganger i Bergen det siste året.  

Karmani er spesielt opptatt av hvordan man kan arbeide for å skape gode arenaer for de mest utfordrende diskusjonene. Vi er helt avhengige av disse diskusjonene for at vi skal kunne lykkes i å finne frem til noen av årsakene til problemene.

I tillegg vil Johan Fredric Key Berntsen, fra KUP (Kirkens Ungdomsprosjekt) snakket kort om heftet «Å aldri gå alene – Trygge supportere i Guttegruppa» som dere vil få utdelt og i tillegg kan finne her: https://www.yumpu.com/no/document/read/62939790/guttegruppa 

Avslutningsvis vil RVTS Sør (Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging) kort fortelle om det nye dialogbaserte verktøyet «Hvem vil du være? Grensene mellom positiv og negativ sosial kontroll».   

Hvis du har lyst til å delta, send gjerne en e-post til oss så får vi et lite inntrykk av hvor mange som kommer: Kim.Henrik.Gronert@kristiansand.kommune.no

Møtet foregår i møterom Anna Jensen/Gerda Ring i underetasjen i Rådhuskvartalet.  

Du kan også lese om arangementet her (pdf).

Del dette arrangementet: