Logo
Logo

Foto: Elin Osjord

Marias forvandling – fortellinger om Jesu mor fra Bibelen, Koranen og livet

Velkommen til en fortellerforestilling hvor Mehda Zolfaqari, Anne Berit Evang og Solfrid Molland forteller om den modige Maria, Jesu mor, som er så sentral både i kristendom og islam. Solfrid Molland vever historiene sammen med sanger og musikk hentet fra orientalsk og norsk musikktradisjon.

Gjennom historien har kvinner ofte blitt ekskludert fra å tolke religiøse tekster og fortellinger. Religion har også blitt brukt til å fremme krig og konflikt, og i dag opplever vi igjen økende polarisering og fremmedfrykt. Kan fortellingen om Maria, Jesu mor, bidra til dialog og til å fremme likestilling og forståelse over religiøse skillelinjer?

I dette musikkteateret utforsker vi dette sammen ved å fortelle om den meste sentrale kvinneskikkelsen fra hvert vårt sted. Hennes fortelling veves sammen med våre fortellinger, og du inviteres inn i den forvandlingen som da finner sted. Dette er fortellinger om hvordan en ung jente som levde for mer enn to tusen år siden, fortsatt kan inspirere mennesker i dag.

Etter forestillingen åpnes det for samtale og spørsmål med utgangspunkt i forestillingen.


Utøvere:
Mehda Zolfaqari (koranforteller)
Anne Berit Evang (prest- og bibelforteller)
Solfrid Molland (vokal/trekkspill)

Manus: Mehda Zolfaqari, Anne Berit Evang og Solfrid Molland
Regi: Kjersti Haugen
Foto: Elin Osjord
Produksjonsår: 2018/19

Se også Facebookarrangementet

Del dette arrangementet: