Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Regnbuenettverk Agder inviterer til fagseminar for helsepersonell

Dato: Onsdag. 6. februar
Tid: 12:00 - 15:00
Sted: Rådhuskvartalet, kursrom Gerda Ring/Anna Jensen
Pris: Gratis, men husk påmelding!
Arrangør: Regnbuenettverk Agder og foreningen Fri Sør

Regnbuenettverk Agder og foreningen Fri Sør inviterer til seminar for helsepersonell - om hvordan møte skeive personer i sitt arbeid.

Hvordan møter helsepersonell skeive personer?

I dette seminaret settes fokus på hvordan helsevesenet møter LHBT-personer og hvilken kjennskap helsepersonell har om skeives helseutfordringer.

Rapporten Skeives levekår i Agder (Østlandsforskning 2018) avdekker at bare 41 prosent av skeive personer oppgir at fastlegen har kjennskap til pasientens seksuelle legning. 40 prosent sier fastlegen ikke har slik kjennskap. Undersøkelsen er et samarbeid mellom Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune. Prosjektleder Helle Mellingen informerer om undersøkelsen.

Foredragsholder Nanna Cecilie Klingenberg fra Rosa Kompetanse i Oslo, foreningen Fri (tidligere LLH) informerer om skeives utfordringer i møte med helsevesenet og gir gode råd og informasjon til helsepersonell.

Program:

Helle Mellingen, rådgiver for likestilling, inkludering mangfold i fylkeskommunen i Agder, oppsummerer undersøkelsen «Hvordan har det egentlig?» om skeives levekår i Agder. Hun informerer fra rapporten om hvordan skeive har opplevd møte med helse/sosialetaten. 

Nanna Cecilie Klingenberg er utdannet sosionom og spesialist i sexologisk rådgivning (NAKS). Hun jobber som tiltaksleder i Rosa kompetanse innen fagfeltet helse og sosial, og gir råd og veiledning til helsepersonell om hvordan møte skeive i sitt arbeid.

 

Regnbuenettverk Agder er under etablering. Nettverket vil ha som mål å skape møteplasser for eldre skeive personer.

 

Velkommen!

PÅMELDING HER
Merk eposten EN BY FOR ALLE.
Skriv ditt navn og hvem du representerer