Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Solfrid Molland ved flygelet. Foto: Monica Strømdahl.

Urpremiere - Tre hellige rom og en jord

Dato: Søndag. 9. februar
Tid: 19:00 -
Sted: Kristiansand domkirke
Arrangør: Forum for Tro og Livssyn i Kristiansand

Slippkonsert og dialogsamtale. Urpremiere på musikken til "Tre hellige rom og en jord". Deretter dialogsamtale om islam, jødedom og kristendommens felles opphav og fredsbudskap.

Solfrid Molland slipper sitt nye album med musikken som er spesielt laget for dette prosjektet . Erik Hillestad har skrevet nye tekster til.

Etter konserten blir det dialogsamtale.

I alle de store religionenes hellige skrifter finner vi et fredsbudskap. Det er et felles punkt hvor vi kan møtes for dialog. Vi ser at mange religiøse ledere arbeider for å bevare skaperverket. Konsertens bærende idé er at vi har mange ulike religioner, men bare en jord. Å stå side om side for en bærekraftig fremtid er vårt fredsprosjekt.

Musikere:
Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill/komponist)
Hayden Powell (trompet)
Mats Eilertsen (kontrabass)
Aziz Kossai (oud/vokal)
Daniel Lazar (fiolin)
Louise Lavold (lydtekniker)

Bakgrunn for prosjektet
I det offentlige ordskiftet om tro og livssyn fokuseres det ofte på ulikhet, som kan være viktig for å imøtekomme utfordringer og unngå at uenighetene blir skjøvet under teppet. Men i en tid hvor samfunnet vårt blir stadig mer flerkulturelt og flerreligiøst, er det like viktig å fremme felles arv og verdier – det som forener oss på tross av ulik tro og livssyn.

Den overordnende ideen er at vi har mange ulike religioner, men bare en jord og vi ser det som et fredsprosjekt å stå side om side for jorda vår.

Presentasjon av album og konsert
Konserten er en videreføring av Solfrid Mollands forrige utgivelse Forvandling (2016) hvor vår avhengighet av naturen og Maria Gripes sitat «Alt levende hører sammen» lå til grunn.

Det nye albumet "Tre hellige rom og en jord" består av ni sanger, og tre lengre instrumentalkomposisjoner inspirert av henholdsvis en kirke, en synagoge og en moske. Det fremføres  en norsk, en jødisk og en arabisk folkesang. De øvrige sangene er Mollands melodier til Erik Hillestads gjendiktninger av tekster fra de tre religionenes hellige skrifter med utgangspunkt i humanistiske budskap å leve sammen i fred og ta vare på naturen.

Tekstene fra de ulike religionene blandes ikke sammen, men sidestilles respektfullt for å kunne speile hverandre. Musikalsk søker ensemblet å reflektere strømninger i dagens Europa med et tonespråk i skjæringspunktet mellom norsk, arabisk, jødisk folkemusikk og vestlig klassisk kunstmusikk