Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Vi og våre drakter

Dato/tid:
Mandag 8. februar
Lørdag 13. februar
Sted: Hovedbiblioteket foajéen. Rådhusgt. 11 (Torvet)
Pris: Gratis
Arrangør: Kristiansand folkebibliotek

«Vi og våre drakter» - en mangfoldig hyllest til folket som lever sitt liv i Arendal. Utstillingen er åpen i bibliotekets åpningstider.

Fotoutstilling

Gjennom denne fotoutstillingen ønsker vi å samle tråder fra fortiden, og la minner, lengsel, kunnskap og erfaring veves sammen til et utsnitt og et bilde av dagens Arendal.

I fellesskap har vi invitert nyankomne flyktninger og innvandrere til å vise frem sine drakter, sammen med folk i bunad som kommer fra Arendal, eller som på et tidspunkt har flyttet til Arendal. Over tjue forskjellige drakter viser vi bilder av. Felles for dem er at de nettopp lever sine liv i Arendal.

Arendal gjennom historien har vært internasjonalt orientert by, og for lenge siden var det arendalittene selv som tok med tekstiler og andre spennende varer til Arendal.

Også i dag er Arendal en internasjonal by med mange ulike nasjoner, der folk selv bidrar med å bringe sine historier, sine tradisjoner og sitt håndverk til sitt nye hjemsted.

Vårt ønske er at denne fotoutstillingen kan åpne flere dører for gode møter mellom mennesker, og at utstillingen kan være et bidrag til å skape møteplasser på tvers av nasjoner, generasjoner og tradisjoner i Arendal.

Støtte fra IMDi har gjort denne utstillingen mulig.
Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom KUBEN Arendal, Arendal voksenopplæring, Med Hjerte for Arendal og Tyholmen Frivilligsentral.

Kristiansand folkebibliotek takker for muligheten til å vise den også hos oss.

Beskrivelse av lokalet

  • Lokalet har trinnfri adkomst

Del dette arrangementet: