Logo
Logo
Tilbake til nyhetsoversikt

Bildetekst: Fra venstre: Dagfinn Ullestad (Forum for Tro og Livssyn), Kim Henrik Gronert (Kristiansand kommune), Kjetil Nordhus (Kilden), Fred Henry Berg (Den norske kirke), Monica Strandmyr (Refugees Welcome Norway),Tore Løvland (Kristiansand kommune), Toril Hogstad (Kristiansand kommune), Johanne Marie Benitez Nilsen (Kristiansand kommune), Daut Haxhaj (FIDA – Forum for integrering og dialog Agder), Valborg Frøysnes (Kilden) og Maria Ingvaldsen (FIDA). Mona Dia (AUF) var ikke til stede da bildet ble tatt.

Bli med på feiringen av mangfoldet!

16. januar 2020

– Vi vil vise at vi bryr oss og inviterer alle til en storslått markering av mangfoldet under En by for alle-uka, sier representanter for organisasjonene som samlet står bak markeringen.

Markeringen finner sted i Rådhuskvartalet fra klokka 15 til 18 lørdag 8. februar. Arrangørene inviterer alle innbyggerne i hele storkommunen til å komme på feiringen.

– Vi er overveldet over hvor mange organisasjoner og frivillige som har vist sin interesse for å bidra til arrangementet, og artister og andre som stiller opp vederlagsfritt. Dette er et bredt dugnadsarbeid for et veldig godt formål, sier Johanne Marie Benitez Nilsen, som er kommunal koordinator for arrangementet.

Nilsen forteller at det var organisasjonene Refugees Welcome Norway, AUF (Arbeidernes Ungdomsfylking) og internasjonal prest i Den norske kirke som først tok initiativet til arrangementet og kontaktet kommunen. De hadde et ønske om å lage en markering for å vise støtte og omsorg for den muslimske delen av befolkningen i etterkant av koranbrenningen på Torvet 16. november 2019.

Denne henvendelsen var forløpet til det som nå blir en storstilt feiring av hele mangfoldet i Kristiansand. Arrangørene ønsker å vise at Kristiansand er mangfoldig og verdsetter alle mennesker, uansett kulturell eller religiøs bakgrunn, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering eller uttrykk.

Mangfoldsfeiringen er lagt til den årlige En by for alle-uka i uke 6. Denne uka markerer Kristiansand kommune, i samarbeid med en rekke frivillige, offentlige og private arrangører, viktigheten av likestilling, inkludering og mangfold. En rekke arrangementer og aktiviteter er samlet i kalenderen på www.enbyforalle.no.

Prosjektleder Toril Hogstad i En by for alle sier at dette arrangementet er midt i blinken for det uka handler om.

– Jeg gleder meg stort og synes det er flott at så mange har engasjert seg for å feire mangfold. 

Og mangfold blir det. Det foreløpige programmet inneholder alt fra korsang til latinske rytmer, standup, dans og en rekke appeller. Og ingen skal behøve å gå sultne under arrangementet. I underetasjen vil det bli anledning til å kjøpe internasjonal mat fra en rekke tilbydere.

Følg Facebookarrangementet "Feiring av Mangfold" for oppdateringer.