Logo
Logo
Tilbake til nyhetsoversikt

Fv Rådgiver for flerkulturell dialog i Kristiansand kommune, Kim Henrik Gronert, markeds- og salgsansvarlig Morten Johansen og prosjektleder Henning Ross Vestavik i Spis ute uka, og prosjektleder for En by for alle, Toril Hogstad, Kristiansand kommune. Foto: Ragna Marie Henden.

En restaurant for alle - i en by for alle!

26. januar 2018

I uke 6 arrangeres både SPIS UTE UKA – og EN BY FOR ALLE, hvorfor ikke samarbeidet om et mangfold på mange områder? Prosjektleder Henning Ross Vestavik i Spis ute uka, og prosjektleder Toril Hogstad for En by for alle i Kristiansand kommune ønsker et mangfold også i det åpne sosiale rom i byen. Vi ønsker et mangfold av mennesker er representert på byens spisesteder, sier begge prosjektlederne.

En restaurant for alle
Spis ute uka har nå trykket opp plakater hvor det står «En restaurant for alle», i profilen til En by for alle. - Denne skal vi nå tilby alle spisesteder for å henge opp under uke 6, forteller markeds- og salgsansvarlig Morten Johansen i Spis ute uka. I tillegg er En by for alle markedsført i 20.000 menyhefter for Spis ute uka.

51 spisesteder
- 51 spisesteder i Kristiansand er i år med på Spis ute uka fra 5. – 11. februar. Vi ønsker at alle typer mennesker kan få glede av et rimelig og godt måltid på et av byens mange og mangfoldige spisesteder, sier markeds – og salgsansvarlig Morten Johansen i Spis ute uka.

- Vi ser fram til et samarbeid med En by for alle, sier prosjektleder Vestavik. – Grunntanken vår er å få flere av Kristiansands innbyggere til å benytte seg av det mangfoldige tilbudet vi har av spisesteder, og få fine opplevelser. – Vi synes En by for alle er et bra tiltak å samarbeide med i den sammenheng.

- Vi tror det blir riktig folksomt i byen denne uka, hvor også StudentUGA starter på slutten av uke 6, forteller Hogstad. – Spis ute uka tilbyr folk en god matbit for alle til en rimelig pris, og vi tilbyr interessante arrangementer og aktiviteter som gjør det til en ekstra opplevelse å få med seg begge deler, sier prosjektleder for En by for alle.

60 arrangementer i En by for alle
- I uke 6 kan du gå på flere utstillinger i Kristiansand folkebibliotek, du kan på åpen moske, konserter, teater, forestillinger, kurs, åpne kor-øvelser, workhops, norsktreningskafé og tilbud både i sentrum og i bydelene. Uka vår åpner offisielt med Sound of Happiness og ordfører Harald Furre mandag 5. februar kl 11.00 i Rådhuskvartalet, og avsluttes med lysvandring på Odderøya søndag 11. februar fra kl 17.00, forteller Hogstad, som håper mange vil delta på arrangementene. Vi har i dag 60 aktiviteter og arrangementer på kalenderen for uka. Se mer her.

Spis ute uka
Matkulturen blomstrer i Kristiansand. «Spis Ute Uka» (tidligere «Spis for 100») er blitt en av Sørlandets største matfestivaler, og skapte “ville tilstander” i byen 6.-12. februar 2017. Et yrende liv på byen og kø på spisestedene, og dette midt på vinteren!

- Å spise ute handler om å spise sammen, dele en matopplevelse, kose seg og kanskje prøve noe nytt og spennende. Vi ønsket å få folk flest ut på byens spisesteder og bruke byen i ukedagene, ikke bare helgene. Kanskje noen til og med fant seg et nytt stamsted?, sier prosjektleder for Spis ute uka, Henning Ross Vestavik. – Vi håper med samarbeidet med En by for alle at vi også får mangfoldet av mennesker til å glede seg over tilbudene.

wwww.spisuteuka.no