Logo
Logo
Tilbake til nyhetsoversikt

Fra lørdagens mangfoldsfeiring. Fra venstre: Harald Sundby, Marion Arntzen, Toril Hogstad, SaraClaes (Sara Lund/Claes Schmidt) og Anna Charlotte Larsen.

– Tusen takk for en fantastisk uke!

11. februar 2020

– Uka har vært helt fantastisk, med over 100 arrangementer. For et mangfold vi har! sier Toril Hogstad, som er koordinator for En by for alle i Kristiansand kommune.

Hun ønsker å takke alle arrangører, frivillige, publikum og alle andre som har vært involvert i En by for alle-uka og bidratt til å gjøre den synlig i både by og bygd.

– Fantastisk moro og viktig at så mange bidrar, sier hun.

Toril har selv vært med på en rekke arrangementer i løpet av uka og har fått mange positive tilbakemeldinger.

– Det har vært et bredt spekter av arrangementer. Mange gode faglige treffpunkt og flere sosiale møteplasser for alle. God underholdning blandet med alvorlige påminnelser. Noen melder tilbake om aha-opplevelser og at de har fått ny kunnskap. Andre forteller om nye vennskap som har blitt knyttet på tvers av kulturell bakgrunn. Jeg har også inntrykk av at arrangementene har vært godt besøkt og det er gledelig, sier hun.

– En by for alle-uka gir ringvirkninger for arbeidet som gjøres i kommunen resten av året også. Den forplikter og vi har den i bakhodet hele tiden, forsikrer Toril.

Mangfoldsfesten

Lørdagens feiring av mangfold i Rådhuskvartalet ble for mange det store høydepunktet i uka. Blandingen av appeller og god underholdning trakk rundt 600 til feiringen. I bildegalleriet ser du noen bilder fra feiringen. Flere bilder fra mangfoldsfeiringen og andre arrangementer finner du på Facebooksiden vår.  Se album for hver dag under "bilder" i venstremenyen. (Vi er ikke ferdig med å laste opp alle bildene ennå, så det kommer flere).

En by for alle også i 2021?

Planleggingen for neste år er allerede i gang.
– Nå vil vi evaluere årets uke og ta med oss erfaringer derfra, men det blir En by for alle også i 2021, avslutter Toril.

Tekst: Kari Anne Candasamy

Klikk på hvert bilde for bildetekst.

Kulturskolens kor innledet arrangementet.
Foto: Kari Anne Candasamy Ordfører Jan Oddvar Skisland holdt appell.
Foto: Bülent Gün Tore Løvland og Monica Strandmyr ledet oss gjennom ettermiddagstimene. Monica var en av initiativtakerne til arrangementet, sammen med Mona Dia og tidligere internasjonal prest i domkirka, Odd Bjarne Ellingsen.
Foto: Kari Anne Candasamy Rund 600 personer var innom Rådhuskvartalet lørdag ettermiddag.
Foto: Bülent Gün Johanne Marie Benitez Nilsen (kommunens koordinator for arrangementet) fikk fart på dansen da hun tok med seg politistasjonssjef Ole Hortemo ut på dansegulvet.
Foto: Kari Anne Candasamy Moisés Gadea, kjent samfunnsengasjert musiker fra Nicaragua, som nå bor i Kristiansand serverte både latinamerikanske rytmer og en Prøysenvise på spansk.
Foto: Kari Anne Candasamy Ungdomspolitiker og en av initiativtakerne til mangfoldsfeiringen, Mona Dia, intervjuet Fathia Yousuf i «From youth to youth».
Foto: Kari Anne Candasamy Da reggae-bandet Small Pockets of Resistance entret scenen ble det livlig på dansegulvet.
Foto: Kari Anne Candasamy Full fart på dansegulvet!
Foto: Kari Anne Candasamy Anna Charlotte Larsen fra Fri Sør holdt appell. Foto: Kari Anne Candasamy SaraClaes, kjent svensk stand-up artist med et viktig budskap. Foto: Kari Anne Candasamy Fra teaterforestillingen Spor på Kilden.
Foto: Kari anne Candasamy Imam Akmal Ali og domprost Fred Henry Berg i samtale på scenen. De diskuterte mellom annet sine antrekk.
Foto: Kari Anne Candasamy Stand-up med Fredrik Landmark.
Foto: Kari Anne Candasamy Forum for tro og livssyn. Fra venstre Liv Mørland, Kristian Røssaak, Akmal Ali, Fred Henry Berg og Solveig Skaara. 
Foto: Kari Anne Candasamy Toril Hogstad og Solveig Skaara, pastor i Metodistkirken svingte seg i dansen.
Foto: Kari Anne Candasamy Denne palestinske dansegruppen vartet opp med flott tradisjonell dans. Vikinger mot rasisme hadde stand under feiringen. Budskapet deres kan du lese på neste bilde.
Foto: Kari Anne Candasamy Budskapet fra Vikinger mot rasisme.
Foto: Kari Anne Candasamy